keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Paljon kehuja saaneet porkkanamuffinnit

Tämän reseptin löysin muistaakseni Suklaapossulta, iihan pikkiriikkisen säädin sitä sokereiden osalta. ;) Ihanan meheviä porkkanamuffinneja, jotka ovat löytäneet tiensä jo kahteen kertaan perhepiirin kahvipöytään kahden viikon aikana. Nämä ovat olleen minun ensimmäiseni. Sekä leivonnan, että maistamisen osalta. Voi, mistä herkusta olenkaan jäänyt paitsi siksi, että porkkana leivonnaisessa kuulosti hieman arveluttavalle. :D


Porkkanamuffinit (6 isoa muffinia)

100g porkkanaraastetta
1dl fariinisokeria
1dl sokeria
2 kananmunaa
1dl rypsiöljyä
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1/3tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
2tl vaniljasokeria
1tl kanelia

Kuorrute: 
1dl kermaa 
200g tuorejuustoa
1/2 sitruunan mehu
1-2tl vaniljasokeria
1-2dl tomusokeria

Sekoita keskenään sokerit, kananmunat, öljy ja porkkanaraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne kulhoon. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Jaa taikina vuokiin ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. 

Vatkaa kuorruteen kerma vaahdoksi ja lisää muut aineet. Kuorrutteen jämäkkyyttä voit säädellä tomusokerin määrällä. Jos haluat pursotekuvion näkyvän selkeästi, tarvitset vähintään 2dl tomusokeria. 

Kuorruta muffinit vasta, kun ne ovat jäähtyneet. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti