keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Parempi tomaattikastike pizzalle

Aina silloin tällöin tekee mieleni sellaista pellille tehtyä paksumpi pohjaista kotona tehtyä pizzaa. Ei siis sellasta pizzeriatyylistä vaan sellasta paksua suomalaista pitsaa. ;) Sellaista päätin tehdä ja tapani mukaan seikkailin eri ruokablogeissa ihmisten pizzamieltymyksiiin tutustuen. Jossain blogissa törmäsin siihen, että joku on oikein keittänyt tomaattikastikkeen pizzansa pohjalle. Se jos mikä osoittaa jo omistautumista! Tästä innostuneena päätin sitten jalostaa oman versioni tomaattikastikkeesta, mutta keittämiseen asti en kuitenkaan lähtenyt.. ;)

Parempi tomaattikastike:

200 g paseerattua tomaattia
70 g tomaattisosetta
2-3 tl pizzamaustetta
2 pientä valkosipulin kynttä
1 rkl fariinisokeria
1 tl suolaa
1-2 rkl tummaa balsamicoa

Hakkaa valkosipulin kynnet veitsellä pieneksi ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Tämän voi helposti tehdä valmiiksi etukäteen, jotta kastike saa maustua jonkin aikaa jääkaapissa ennen käyttöä.

Eräs kokkiystäväni maistoi pizzaa, johon olin tätä kastiketta käyttänyt ja hän piti kastikkeesta todella paljon. Sanoi, että se tekee pizzasta paljon maistuvamman, kun pohjassa ei ole pelkkää tomaattikastiketta tai vielä pahempaa, ketsuppia, joka kyllä maistuu läpi aika selkeästi. Myös mies tykkäsi paksusta pizzastani, jossa tätä kastiketta oli, vaikka yleisesti hän ei tykkää paksupohjaisesta pizzasta.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti